Arrenca l’EngL’isH Week – Acting Together a l’Auditori Barradas

L’Auditori Barradas acull des d’avui i fins al pròxim nueve de juny les activitats de l’EngL’isH Week – Acting Together, una trobada de les escoles i els instituts de L’Hospitalet que consisteix a presentar petites accions teatrals, vídeos o bien exposicions orals preparades en llengua anglesa, com a eina d’aprenentatge i d’immersió. Es tracta d’una proposta elaborada conjuntament per l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

L’Acting Together arriba enguany a la cinquena edició. Fins labra només hi participaven els centres de primària però, gràcies a l’impuls del programa municipal de charla en anglès amb auxiliars nadius als centres de secundària, l’activitat compta amb una àmplia participació dels instituts.

L’alcaldessa Núria Marín ha animat els joves a seguir avançant en el coneixement de la llengua anglesa com a inversió per al seu futur acadèmic i professional. “D’aquí a uns anys” —ha dit l’alcaldessa— “voldreu viatjar, ampliar estudis a l’estranger, o bien potser trobareu una feina fora de les nostres fronteres. Fins i tot pot passar que no us mogueu de L’Hospitalet, però que formeu part d’unequip d’investigació internacional, o bien que us dediqueu al ámbito del turisme, o bien que tingueu una feina comercial. L’anglès us serà imprescindible”.

Actualment dos mil ciento setenta alumnes de secundària de veintiocho instituts de L’Hospitalet participen en el programa municipal de charla en anglès, dels quals mil seiscientos setenta y cinco cursen quart d’ESO. Des del febrer, uns quinientos alumnes de primer a tercer d’ESO dels centres educatius Llobregat, Rubió i Ors i Pedraforca també participen en aquest programa.

A més de la intervenció en horari lectiu, el programa ofereix un espai de reforç setmanal de la llengua anglesa per a alumnes dels veintiocho centres participants que, a criteri dels tutors, tinguin dificultats per assolir les competències de la matèria.