Centenars d’andalusos reben un homenatge de l’Ajuntament de Paterna


Centenars d’andalusos reben un homenatge de l’Ajuntament de Paterna

FECHA: 14.11.2017

 Cientos de andaluces reciben un homenaje del Municipio de Paterna

L’homenatge s’emmarca dins de la iniciativa “Arraigados” que té com a objectiu reconèixer als veïns que provenen de diferents punts de la geografia espanyola

L’Ajuntament de Paterna ha celebrat aquest dissabte la gala “Arraigados Andalucia”, un multitudinari acte per a homenatjar a tots els andalusos i andaluses residents en el municipi.

La consellera de Justícia i Interior de la Junta d’Andalusia, Rosa Aguilar, va voler acompanyar a l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredoi als seus paisans durant l’esdeveniment al que van assistir més de quinientos presentes establides a Paterna i originàries de les diferents províncies d’Andalusia.

A la seua llegada, Rosa Aguilar va ser rebuda per l’Alcalde i diferents membres de l’Equip de Govern en el consistori, on va signar en el Llibre d’Or.

Durant la gala, l’Alcalde va agrair a tots els presents la seua implicació en la vida del municipi ja que – com els va dir – “la grandesa de Paterna es deu a presentes com vosaltres, treballadores, sociables, alegres, honestes i, sobretot, bona gent. Andalusos de naixement i paterners d’adopció, però sobretot andalusos i paterners de cor”.

Així mateix, el primer edil també va resaltar que “hui més que mai, és el moment d’estar units, de trobar un equilibri que ens permeta créixer junts i ser més grans, d’unir arrels”.

Per la seua banda, la consellera andalusa Rosa Aguilar va aprofitar el seu torn de paraula per a agrair a tots els presents el seu “compromís per mantenir viva la cultura i la identitat andalusa”. Un agraïment que també va voler compartir la Presidente de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, que a través d’un vídeo, va acompanyar als seus paisans reconeixent la seua vàlua “com els millors ambaixadors i ambaixadores que puga tenir Andalusia”.

Durant la gala, presentada per la regidora de Tradicions, Cultura i Foc de l’Ajuntament de Paterna, Paqui Periche, els presents van poder gaudir d’actuacions musicals i de ball a càrrec del Centre Cultural Andalús de Paterna. A més, es van projectar diferents vídeos en els quals els seus protagonistes van compartir els seus records i experiències.

La gala va finalitzar amb una recepció en la qual es van saborear productes típics andalusos.

L’esdeveniment s’emmarca dins de la iniciativa “Arraigados” impulsada per l’Ajuntament i que té com a objectiu homenatjar als veïns provinents de diferents punts de la geografia espanyola i enfortir vincles entre comunitats. La primera de les gales es va festejar el passat mes de maig i va tenir com convidats als extremenys que resideixen a Paterna.