El nou accés de la C-32 cap a Barcelona a la plaça de la Gran Bretanya queda configurat definitivament al maig

Els darrers canvis viaris en aquesta fase de la millora dels accessos a l’autopista poden produir retencions fins al 7 de maig

En verd, nou accés sentit BCN. En morat, anul·lació provisional accés segregat. En vermell, anul·lació definitiva

En verd, nou accés sentit BCN. En morat, anul·lació provisional accés segregat. En vermell, anul·lació definitiva

Les obres de millora dels accessos de la C-32 a Mataró, que duu a terme la concessionària de l’autopista (Invicat) en el marc del pla d’inversions acordat amb la Generalitat, avança segons el calendari previst i en les properes setmanes quedarà enllestida la configuració viària definitiva dels ramals en sentit Barcelona a la plaça de la Gran Bretanya.

Amb la nova configuració, a partir de dilluns 25 d’abril quedarà anul·lat definitivament l’accés cap a Barcelona situat a l’entrada de la plaça venint des del pont de l’autopista. També des de llavors, tots els vehicles hauran d’utilitzar el nou ramal cap a Barcelona, al qual es pot accedir des de la mateixa plaça de la Gran Bretanya just superada la sortida de la carretera de Cirera.

Provisionalment, també s’anul·la l’entrada directa cap a Barcelona des del pont de l’autopista. Aquest nou accés segregat, que permet als vehicles procedents de la plaça de França incorporar-se en sentit Barcelona sense necessitat d’entrar a la plaça de la Gran Bretanya, tornarà a estar en servei el 7 de maig, quan tots els canvis seran definitius. A partir d’aquesta data no es preveu fer més modificacions viàries als accessos en sentit Barcelona en aquest punt.

Per senyalitzar i deixar a punt la nova configuració, el proper diumenge 24 d’abril, a partir de les 22.00 hores i fins a les 6.00 hores del dia 25 d’abril, hi haurà afectacions al trànsit de manera puntual, i es donarà pas alternatiu als vehicles al pont sobre la C-32 entre la plaça de França i la plaça de la Gran Bretanya. Fins al 7 de maig, quan es reobrirà l’accés segregat cap a Barcelona, es poden produir retencions a determinades hores de més trànsit. Per això es recomana utilitzar recorreguts alternatius tant per accedir a l’autopista com per dirigir-se a la part alta de la ciutat.

Ampliació del pont al torrent de les Piques

D’altra banda, l’ampliació del pont de l’autopista sobre el torrent de les Piques obligarà a tallar aquest vial des de les 22 h del dijous 21 a les 7 h del divendres 22 d’abril. El torrent de les Piques quedarà tallat entre els carrers d’Estrasburg i de Mercè Rodoreda. L’actuació també s’emmarca en les obres de millora dels accessos de la C-32.