El Ple aprova definitivament el Pressupost 2016, que puja 125,9 milions

Incrementa la despesa social 1,4 milions respecte el 2015 i hi haurà 1,6 milions d’inversions en projectes i serveis

El Ple va aprovar ahir definitivament el Pressupost General de l’Ajuntament 2016 amb els vots favorables del Govern (PSC i CiU) i el PP; les abstencions d’ERC-MES, VoleMataró i ICV-EUiA; i els vots en contra de C’s, PxC, la CUP i la regidora no adscrita.

El Pressupost definitiu puja 125,9 milions d’euros i és el primer que aprova el Ple des del 2012. La principal novetat que presenta és l’increment d’1,4 milions en despesa social respecte el 2015 i, que respecte a l’inicial el pressupost  s’incrementa en 1 milió, fet que permetrà desenvolupar més projectes i serveis dels previstos.

Ingressos i despeses

 

Ingressos i despeses 1
Ingressos i despeses 2

 

Variacions respecte l’aprovació inicial

Respecte a l’aprovació inicial, el Pressupost de l’Ajuntament ha variat en 1 milió d’euros tant pel que fa a la previsió de despeses com dels ingressos. Gràcies a aquesta modificació serà possible assolir més projectes i programes dels pressupostats inicialment.

Variacions

 

Participació ciutadana

Durant el període d’exposició pública, el Govern ha resolt les al·legacions presentades tant pels grups municipals com per diverses entitats i ciutadans que a títol personal han sol·licitat iniciatives o serveis a través de l’Audiència Pública i els diferents canals que han estat a disposició de la ciutadania (oficines d’atenció ciutadana, telèfon web, Twitter…). Els grups municipals van presentar 220 al·legacions: C’s (18), VoleMataró (32), ICV-EUiA (11), ERC-MES (100), PP (11), CUP (6) i regidora no adscrita (42). De les 220 al·legacions presentades van tenir una resposta afirmativa total o parcial 156.

Pel que fa a les entitats i ciutadans, es van presentar 38 al·legacions, de les quals 19 es van estimar de manera total o parcial. Les al·legacions es van presentar a través de la bústia ciutadana (7), el Facebook (6) i el Twitter (25).