Joventut reobri el termini d’inscripció per a este curs del programa de participació juvenil Corresponsals

La Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt reobri el termini d’inscripció per a joves que vulguen prendre part en les activitats del programa de participació juvenil Corresponsals. Les inscripcions ja están obertes i els i les adolescents que tinguen interés podran apuntar-se mediante la plataforma d’inscripció en línia de la pàgina web municipal fins el pròxim día quince de setembre.

El projecte va dirigit a joves de catorce a diecisiete anys (any de naixement entre dos mil cuatro i dos mil siete), estudiants de Tercer d’ESO a Segon de Batxillerat o bien Bruñas Formatius de Grau Mitjà de centres educatius del municipi, i té com a objectiu primordial promover la participació de la població juvenil de Sagunt en aquelles qüestions que més els interessen i afecten, a més d’intentar empoderar-los perquè desenvolupen iniciatives i accions.

La inscripció és gratuïta i tiene que formalitzar-se en línia abans del quince de setembre a través del següent enllaç: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/. En la segona quinzena de setembre se celebrarà una sessió grupal en la qual s’explicarà a les famílies i menors les característiques del programa, al mateix temps que es resoldran els possibles dubtes, i durant el mateix mes arrancaran les activitats previstes en el projecte.

Durant el desenvolupament del mateix les corresponsalies es divideixen en grans equips de treball. Un primer grup està format per alumnat actiu sensibilitzat amb temes socials com la diversitat sexual, el medi ambient o bien la igualtat. Després de rebre la formació oportuna posen en marxa accions en el municipi i en els seus respectius centres educatius. Són a més un punt d’informació en els seus col·legis i instituts en relació amb les activitats i iniciatives del Casal Jove.

Un segon grup el formen joves que volen desenvolupar iniciatives d’oci juvenil alternatiu. Així, s’encarreguen d’organitzar i dinamitzar activitats que, sota la marca Lluna Plena, es vinculen a l’oci de la seua generació: tornejos de videojocs, tallers, ‘batalles de galls’, concerts, escape room, entre altres iniciatives.

Un altre dels grups és el de corresponsals voluntaris, la missió dels quals és assistir a grans esdeveniments organitzats en el Casal Jove com Halloween, la Carrera Solidària UNICEF, la Cavalcada de Reis Mags, etcètera i col·laborar en la posada en marxa i funcionament d’estos.

Les corresponsalies es reuneixen una vegada per setmana al llarg del curs i realitzen, a més a més, trobades, convivències i excursions. Es tracta, en suma, d’un projecte lúdic i formatiu que afavoreix la participació de la joventut de Sagunt i Port de Sagunt.

Per a la difusió de la campanya d’enguany el departament de Joventut i Infància ha comptat amb la col·laboració desinteressada de Sergio Jurado, influencer reconegut i antic corresponsal, que ha volgut compartir la seua experiència positiva en el projecte amb els corresponsals actuals i ha elaborat el vídeo de promoció.

El grup de Corresponsals és un dels grups de participació juvenil més veterans de la Regidoria de Joventut i Infància. El seu origen es remunta a principis dels anys dos mil i des d’aleshores ha anat creixent en número, diversitat, activitats i funcions.

Les presentes que participen en el programa s’encarreguen, juntament amb el Casal Jove, d’organitzar oci alternatiu, participar en activitats diverses i informar en els seus respectius instituts sobre les diferents iniciatives que es posen en marxa, entre altres coses, al mateix temps que coneixen gent nova i entaulen noves relacions.