La Casa Masó forma part del nucli fundadors de Cases Icòniques de Catalunya

10/05/2017

La Casa Masó forma part del nucli fundadors de Cases Icòniques de Catalunya

La federació, sense ànim de lucre, s’ha presentat avui amb l’objectiu de crear una col·laboració entre diferents cases museu per tal d’incrementar la seva valoració i visibilitat cultural i turística.

Font: Ajuntament de Girona

Aquest matí s’ha presentat a la Casa Amatller de Barcelona la federació de Cases Icòniques de Catalunya, una nova plataforma cultural, sense ànim de lucre, que reuneix edificis històrics residencials vinculats a genis creatius i que neix amb l’objectiu de crear esforços, treballar projectes comuns i donar la màxima visibilitat al patrimoni que gestionen. La Casa Masó és una de les nou institucions culturals que forma part dels membres promotors d’aquesta federació. 

Cases Icòniques de Catalunya també neix amb la voluntat de desenvolupar estratègies d’innovació en l’àmbit de la gestió cultural de projectes i sumar esforços en estratègies de finançament i cooperació i articular mecanismes i aliances amb altres operadors. També vol establir mecanismes d’interlocució i participació amb les administracions públiques, entitats privades i amb organismes internacionals. 

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha sigut present avui a la presentació i ha destacat que “promoure activitats conjuntes i atreure nous públics des de les diferents cases museus públiques i privades d’arreu de Catalunya és una fita molt important en la difusió del patrimoni, ja que transmet la voluntat de servei de les diferents institucions culturals del país”. 

La resta de membres promotors de Cases Icòniques són la Casa Museu Amatller (Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic) a Barcelona; el Món Sant Benet (Fundació Catalunya La Pedrera) a Sant Fruitós de Bages; el Museu Pau Casals (Fundació Pau Casals) al Vendrell; el Museu Cau Ferrat (Consorci del Patrimoni de Sitges) a Sitges; el Mas Miró (Fundació Mas Miró) a Mont-roig del Camp; la Casa Vicens (Casa Vicens Gaudí SAU) a Barcelona; la Casa Museu Duran i Sanpere (Museu Comarcal de Cervera) a Cervera; i l’empresa Cases Singulars, que gestiona les visites a diversos edificis i col·leccions. 

El grup preveu ampliar els seus membres amb altres institucions públiques o privades, sempre que hi hagi coincidència en els seus objectius de treball en comú i amb criteris d’excel·lència, qualitat i voluntat de servei als diversos públics d’aquests equipaments. 

La voluntat de crear un grup de treball que aplegui diferents cases museu va néixer l’any 2015 durant la celebració de les primeres Jornades de Cases Icòniques de Catalunya al Museu Pau Casals, i dos anys més tard, un cop constituïda la federació, avui s’ha anunciat la celebració de les segones Jornades de Cases Icòniques de Catalunya a Món Sant Benet, el 25 de maig. 

Podeu consultar més informació a: