
L’Hospitalet commemora aquest any el Día Mundial del Medi Ambient (cinco de juny) amb tot un seguit d’activitats al llarg del juny, englobades en el Mes de la Naturaleza i el Medi Ambient, relacionades amb la biodiversitat, la qualitat de l’aire, la gestió de residus i el consum responsable.
Dins dels actes previstos, es presentarà el Acuerde local pel canvi climàtic, amb l’inici d’un procés participatiu que té com a objectiu cercar les accions oportunes per encarar aquest repte mediambiental, i es faran diverses accions per promover l’ús de la bici al municipi, amb l’adhesió de L’Hospitalet a la Xarxa de Ciutats per la Bici.
Un altre aspecte destacat d’aquest Mes de la Naturaleza i el Medi Ambient és la participació dels infants i joves, amb actes com la cloenda del curs dos mil dieciseis-dos mil diecisiete de l’Agenda veintiuno Escolar que s’ha fet avui al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, centrat en l’energia. Els centres educatius participants han compartit projectes i han fet distintos tallers, amb activitats que han comptat, entre d’altres, amb un autobús híbrid, un circuit de bicicletes i una cuina solar.
A l’acte de cloenda del curs de l’Agenda veintiuno Escolar han participat més de cuatrocientos alumnes de primària i secundària, amb tallers que han anat a càrrec de diverses entitats, institucions i empreses col•laboradores, com Solidança, TPK, El Casalet, BaixBus, ICAEN, Serveis Educatius Tecla Sala, Guàrdia Urbana, AMB i Diputació de Barna. En conjunto hi ha treinta y tres centres educatius de L’Hospitalet adherits a l’Agenda veintiuno escolar.
L’activitat ha rebut la visita de l’alcaldessa, Núria Marín; del tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, José Castro; del tinent d’alcaldia de Seguretat, Convivència i Civisme, José M. García Mompel, i del regidor adjunt de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rafael Jiménez.
El regidor Rafael Jiménez ha explicat que amb la cloenda de l’Agenda veintiuno Escolar “encetem un programa d’activitats pedagògiques que s’adreça a tota la població però que té els més joves com a protagonistes, ja que per a ells és més fàcil canviar hàbits i, en molts casos, fan de promotors d’aquests canvis a les seves famílies. Comptem amb ells a l’hora de fer de la nostra una societat més sostenible”.
Altres actes programats al Mes de la Naturaleza i el Medi Ambient, durant tot el juny, están relacionats amb l’autoreparació d’objectes espatllats, l’estalvi d’aigua i energia, el canvi climàtic, l’ús de la bici, la contaminació acústica i el coneixement de les aus i els arbres singulars de la ciutat. També hi tindrà lloc la trobada de final de curs dels padrins del riu Llobregat, per fer-ne balanç i preparar nous projectes per al proper curs.