L’Hospitalet festeja el Mes de la Naturaleza y  el Medio Entorno

L’Hospitalet commemora aquest any el Día Mundial del Medi Ambient (cinco de juny) amb tot un seguit d’activitats al llarg del juny, englobades en el Mes de la Naturaleza i el Medi Ambient, relacionades amb la biodiversitat, la qualitat de l’aire, la gestió de residus i el consum responsable.

Dins dels actes previstos, es presentarà el Acuerde local pel canvi climàtic, amb l’inici d’un procés participatiu que té com a objectiu cercar les accions oportunes per encarar aquest repte mediambiental, i es faran diverses accions per promover l’ús de la bici al municipi, amb l’adhesió de L’Hospitalet a la Xarxa de Ciutats per la Bici.

Un altre aspecte destacat d’aquest Mes de la Naturaleza i el Medi Ambient és la participació dels infants i joves, amb actes com la cloenda del curs dos mil dieciseis-dos mil diecisiete de l’Agenda veintiuno Escolar que s’ha fet avui al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, centrat en l’energia. Els centres educatius participants han compartit projectes i han fet distintos tallers, amb activitats que han comptat, entre d’altres, amb un autobús híbrid, un circuit de bicicletes i una cuina solar.

A l’acte de cloenda del curs de l’Agenda veintiuno Escolar han participat més de cuatrocientos alumnes de primària i secundària, amb tallers que han anat a càrrec de diverses entitats, institucions i empreses col•laboradores, com Solidança, TPK, El Casalet, BaixBus, ICAEN, Serveis Educatius Tecla Sala, Guàrdia Urbana, AMB i Diputació de Barna. En conjunto hi ha treinta y tres centres educatius de L’Hospitalet adherits a l’Agenda veintiuno escolar.

L’activitat ha rebut la visita de l’alcaldessa, Núria Marín; del tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, José Castro; del tinent d’alcaldia de Seguretat, Convivència i Civisme, José M. García Mompel, i del regidor adjunt de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rafael Jiménez.

El regidor Rafael Jiménez ha explicat que amb la cloenda de l’Agenda veintiuno Escolar “encetem un programa d’activitats pedagògiques que s’adreça a tota la població però que té els més joves com a protagonistes, ja que per a ells és més fàcil canviar hàbits i, en molts casos, fan de promotors d’aquests canvis a les seves famílies. Comptem amb ells a l’hora de fer de la nostra una societat més sostenible”.

Altres actes programats al Mes de la Naturaleza i el Medi Ambient, durant tot el juny, están relacionats amb l’autoreparació d’objectes espatllats, l’estalvi d’aigua i energia, el canvi climàtic, l’ús de la bici, la contaminació acústica i el coneixement de les aus i els arbres singulars de la ciutat. També hi tindrà lloc la trobada de final de curs dels padrins del riu Llobregat, per fer-ne balanç i preparar nous projectes per al proper curs.